4 pers.
Ingredienser
1 romainesalat
10 aromatiske cherrytomater
purløg
Dressing:
½ dl sødmælk
3 spsk. rødvinseddike
2 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl olivenolie
200 g feta
½ dl frisk, revet parmesan
salt, friskkværnet peber
Oliventapenade
2 dl sorte eller grønne oliven uden sten
1 fed hvidløg, hakket
2 dl olivenolie
Fremgangsmåde
Bland mælk, eddike, citronsaft og hvidløg i en foodprocessor, mens maskinen kører, tilsætte oliven langsomt. Bagefter kommes feta og parmesan i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kør oliven og hvidløg til tapenaden i en ren blender og tilsæt olivenolien langsomt, mens maskinen kører. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skyl salaten og dup dem tør, riv den i mindre stykker. Bland bladene med dressingen og drys de halverede tomater over sammen emd fintklippet purløg. Server tapenade til.